Iskolai közösségi szolgálat diákoknak

A 2011 decemberében hatályba lépett köznevelési törvény az alábbiak szerint rendelkezik a kötelező iskolai közösségi szolgálatról (IKSz):

2016. január elseje után az érettségi vizsga bizonyítvány kiadásának feltétele 50 óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. Közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi,
a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása.

A Végrehajtási rendelet szerint 3 év alatt (9-11. osztály) lehetőleg arányosan elosztva kell teljesíteni az 50 órát. A gyakorlat nagyon eltérő, van olyan iskola, ahol
9. vagy 10. osztályban szervezik az IKSz-et és van lehetőség arra, hogy a diákok egy év alatt teljesítsék úgy, hogy egy diák napi 3 óránál többet nem „dolgozhat”, azt is természetesen az iskolai kötelező elfoglaltságokon kívül eső időben.
A közösségi szolgálatot nem végző diák érettségizhet, de bizonyítványát nem kapja meg!
A Net-média Alapítvány várja azon diákok jelentkezését, akiket érdekel a rádiózás, az informatika (főként honlapok készítése) és alap fokú ismeretekkel rendelkeznek a témakörök valamelyikében. Jelentkezéseket rövid bemutatkozó levélként a pille@pille.hu (Pál Zsolt – alapítványi elnök, szakmai vezető) mail-címre várjuk!

Felhívjuk a figyelmet, hogy a feladatok nagy része akár otthonról is végezhető, viszont a közösségi szolgálati igazolást akkor adjuk meg, ha maradéktalanul elkészül a vállalt feladat!

Aktuális feladatok (2021. szeptemberétől):
– A Kultúrtanya Közösségi térben takarítás, pakolás, rendezés (XIII. kerület, Csángó utca 9.)

– WordPress oldalak készítése, karbantartása (szükséges html+css alapismeret, PHP ismerettel rendelkezők számára is tudunk feladatot adni :D)
– Szkennelt könyvek „begépelése” (a beszkennelt pdf, vagy jpg fájlokban lévő könyv szövegessé alakítása – magyarul Word dokumentumban „szöveggé” gépelése
– Programok honosítása (Angol nyelvű program üzenetek Magyar nyelvre fordítása a POEdit program segítségével)
– Hírszerkesztés (média tagozatosok számára kiváló gyakorlati lehetőség: hírek összegyűjtése, az újságírás szabályainak megfelelő szerkesztése)
– Online rádióműsor készítése (saját műsor ötlet, vagy alapítványunk más önkéntesei által megírt szöveg felolvasása)
– Rövid videófilmek készítése Youtube-ra (az alapítvány tevékenységeit bemutatva – kreatív csapatok számára!)
– Facebook oldalainkra tartalom feltöltése, képek készítése és megosztása

Jelentkezéseket E-mail-ben várjuk a pille@pille.hu mail-címen rövid bemutatkozó levélben, melyben megjelölitek, hogy mely feladatot, vagy feladatokat látnátok el szívesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .