Projektjeink

Alapítványunk számos kisebb (főleg nonprofit célokat szolgáló) csoportot karolt fel. Ezen az oldalon ezekről olvashat.

Audio-játékok

Ez a kezdeményezés egyfajta „link gyűjtemény”, mely a vak és gyengénlátó emberek részére készült játékokat gyűjti össze egy helyre. Az önkéntesek segítségével a feltöltöt programokhoz igényes, jól megszerkesztett leírások tartoznak.

Android világ más szemmel

Napjainkban egyre nagyobb tábort hódít meg a Google új operációs rendszere, az Android. Ez most már a látássérült felhasználóknak is elérhető. A különböző speciális programokhoz viszont még alig van magyar nyelvű forrásanyag, így a honlap ezt a hiányt próbálja meg pótolni.

Hobby rádió

A Hobby Rádió interneten sugározza 24 órás kulturális és szociális ügyekkel foglalkozó műsorát.
Műsorainkban kiemelt helyen szerepelnek kulturális, színházi hírek, ill. olyan zenei felvételek sugárzása, melyek más rádiókban ritkán, vagy egyáltalán nem hallhatóak.
Kulturális tevékenységünk mellett fontosnak tartjuk a szociálisan hátrányos helyzetű emberek bemutatását és foglalkoztatását is, így önkéntes munkatársaink nagy része látás- és mozgássérült.
A hálózati kapcsolat lehetővé teszi más városokban (vagy akár külföldön) dolgozó tudósítóinknak, kollégáinknak, hogy híreiket, információikat, riportjaikat szinte azonnal (perceken belül) tudjuk továbbítani hallgatóinknak.
Műsorainkban igyekszünk hosszabb anyagokat is közölni a zene, kultura, közélet, művészet, oktatásügy, egészségügy, szociálisügy, szabadidő témakörben.
Rádiónkban való munkájáért semelyik műsorvezetőnek, riporternek/szerkesztőnek, technikai segítőnek pénzt nem tudunk fizetni, mindenki önkéntes alapon segíti a rádiót, ahogyan tudja.

NVDA -Az ingyenes képernyőolvasó

A NonVisual Desktop Access (NVDA) egy ingyenes, nyílt forráskódú képernyőolvasó program a Microsoft Windows operációs rendszerhez. A szoftver lehetőséget nyújt Windowst futtató számítógépek használatához vakok és gyengénlátók számára. Segítségével a felhasználó követni tudja a képernyőn történő eseményeket, melyeket az NVDA az operációs rendszer lekérdezésével egy beszédszintetizátor által juttat el a felhasználóhoz.
A program honosítását alapítványunk önkéntesei végzik szabadidejükben. Emellett 2012 júliusa óta mi vagyunk a Vocalizer for NVDA beszédszintetizátor komponens magyar forgalmazói.

VakNavi

Ha valaki egy számára ismeretlen helyszínre szeretne ellátogatni, az esetek nagy részében a Google térképek szolgáltatását veszi igénybe az útvonal megtervezéséhez. Ez egy látó ember számára elég könnyen átlátható, viszont vakon a szöveges információkat nem olyan egyszerű kinyerni az oldalról. Épp ezért A Net-Média Alapítvány önkéntesei elkészítették ennek vaktérkép változatát.