2012. évi szakmai beszámoló

– Március elején ért véget az a média tanfolyam, melyet önkéntes oktatók segítségével 2012. októberében indítottunk látássérült emberek számára.
A 24 jelentkezőből 12-en tettek sikeres vizsgát és kaptak képzést igazoló oklevelet.

– Áprilisban rádiónk műsorát díjazta az IBE, mely a 2012-es évet az inkontinencia évének nyilvánította. A WC-térképről szóló műsorunk II. helyezést ért el.

– Május 1-31. között került megrendezésre az Urbanissimus Egyesület „Urbitális majális” c. rendezvény sorozata, mely rendezvény média támogatója a Hobby Rádió volt; a szervezettel együttműködésben egymást reklámozta a két szervezet saját platformjain.

– Július 1-6-odika között civil szervezetek és magánszemélyek demonstráltak a Hősök terén az aktuális kormányzat „rokkant” politikája ellen. A 6 napos demonstrációt rádiónk végig tudósította, napi egy órás műsorban adtunk összefoglalót az eseményekről.

– 2012. augusztusában került sor a Paralimpiára, melyről szintén egy órás műsort adtunk naponta. A sportolók mellett naponta a helyszínről jelentkezett Bernau Péter, a Paralimpiai Bizottság sajtóreferense.

– Vendégünk volt több híres ember is:
– Oldboy vendégei: Takáts Eszter, Szűcs Judith énekesek
– Pille vendége Dopeman.

– Beszéltünk a siket-vakok világnapjáról (Mike műsorában), a szociális munka napjáról (Szántó Sándor műsorában), a Fehérbot ünnepségsorozatról (Rózsa Dezső riportjai segítségével).

– A már jól megszokott műsoraink mellett (Kálmán – Kultúr bár, Ferenczi István – Népzenei kavalkád) mellett újabb műsorok is indultak: 8 órai tea – Tibivel, Hétzáró talk-show – Andival és Tibivel, Káosz (szórakoztató péntek délutáni magazin – Csabi, Anna és Ildi műsora, Emberi sorsok – Tóth andrea portréműsora, valamint „Erdőjárók” címmel Kerekes Áron természetvédelmi magazinja.

– augusztustól forgalmazzuk a NVDA-hoz elérhető Vocalizer hangcsomagot.

– Szeptembertől a megalakult ekönyveket támogatjuk.

– Az OnliveIt Kft. támogatásának segítségével elkezdtünk a SAP. informatikai rendszerek akadálymentesítésével foglalkozni, így az ügyviteli szoftverek használatát a NVDA. képernyőolvasóval akár vakember is használhatja.

– Októberben hangfelvétel készítésével vettünk részt azon koncert reklámkampányában, amelyet a nehéz helyzetbe került újságírók megsegítésére szervezett a MÚOSZ. és a Szolidaritásért Alapítvány.

– A Sulpet Kft. látássérültek számára készített PDC (személyi dokumentációs rendszer) szoftverét adományoztuk hat rászorulónak, valamint 4 db Vocalizer szoftverlicenszt vak felhasználók számára.

– Nevelési-pedagógiai programunk keretén belül egy alig látó diák számára nyújtottunk az év folyamán szakmai gyakorlati helyet informatikai témában. A Drégelyvár Szakképző Iskola látássérült diákja segítette informatikai munkánkat, a hozzánk forduló látássérültek számítógépes problémáit oldotta meg személyesen, vagy „távmunka” keretében.

– Horváth Nikoletta önkéntesünk, aki rádiónkban 2008. óta készít műsorokat, gondoz híreket, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ BTK kommunikáció és médiatudomány tanszékén végzi tanulmányait. A Hobby Rádió projektünknél töltötte szakmai gyakorlatát is, melyet alapítványunk kiválóra minősített.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .