2018. évi szakmai beszámolónk

– Januárban a Vakok és Gyengénlátók Vas megyei Egyesületével kötöttünk együttműködést rádióműsorok készítése tárgyában. A szervezet havonta jelentkező vakokat érintő műsorokat készít, melyet a Hobby Rádióban folyamatosan sugárzunk.

– Februárban újabb oktatási intézménnyel kötöttünk együttműködési megállapodást:
BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziuma

– A Magyar Színházi Társaság 2018. márciusában tartott beszélgetést a sérült emberek színházairól, melyet a szervezők hozzájárulásával teljes egészében felvételről közvetítettünk rádiónkban; a műsorvezető: Veiszer Alinda.

– Májusban 150000 Ft-ot nyertünk a NEA. működési pályázatán, valamint az FSZK. Nonprofit Kft. újabb pályázatán, így szervezetünk működése erre az évre biztosított, rádiós projektünket folyamatosan tudjuk működtetni.

– A Civiltech pályázatán is részt vettünk, ahol szoftver adományozási programban való részvételre nyertünk jogosultságot, valamint a Google SOAP programjának köszönhetően ingyenes Google hirdetést nyertünk a kereső cég oldalain.

– május végétől az MVGYOSZ és a Fény Alapítvány, valamint a Net-média Alapítvány összefogásával csoportos angol nyelvtanfolyam indult látássérülteknek kezdő és haladó szinten.
A szervezők várják mindazon látássérült személyek jelentkezését, akik hosszabb távon és kitartóan szándékoznak angolt tanulni.
A tanfolyam helyszínét a MVGYOSZ biztosítja Budapesten, a Hermina út 47. szám alatti székházában, csoportonként heti egy alkalommal, két tanórában. A tanfolyamokatMáj Kriszta kuratóriumi tagunk (angol nyelvtanár és gyógypedagógus) tartja.

– 2018. nyarán csatlakoztunk a XIII. kerületi Civil Kerekasztalhoz, mely a helyi civil szervezetek kommunikációs platformjaként működik. Így lehetőségünk nyílik közvetlenül a kerületért is tenni, a székhelyünkön élő fogyatékosok kommunikációját hangsúlyosabban képviselni. Ezen kezdeményezés hozadékaként felajánlottuk a XIII. kerületi Hírnök c. lap akadálymentes változatában való segítségünket a lap üzemeltetőinek, valamint a helyi TV13 tévé számára station voice-ként is közreműködünk.

– Augusztus végén a szokásos Angyalfolki Utcabálon vett részt szervezetünk, külön sátorból közvetítettük a teljes napot. Több 100 magánszemély és civil szervezet volt vendégünk, így reméljük, hogy a kerületi lakosok is megismerik törekvéseinket.

– Október 15-én a MVGYOSZ. fennállásának 100-adik évfordulójának tiszteletére Centenáriumi emlékplakettet adtak minden olyan szervezetnek, amely a látássérültekért végzi tevékenységét. Az átadó ünnepséget közvetítettük rádiónkban, valamint az emlékplakettet Dr. Nagy Sándor a MVGYOSZ. elnökségének döntéee alapján alapítványunk elnökének is átadta.

– Novembertől az ELTE. Informatikai Karának végzős hallgatója töltötte nálunk 5 hetes szakmai gyakorlatát, valamint a nyár folyamán a BMSC. Neumann János Számítástechnikai Szakgimnáziumának látássérült diákja számáranyújtottunk szakmai gyakorlatot. Ezen gyakornokok sikeres tanulmányi eredményt értek el, valamint szervezetünk informatikai hátterének korszerűsítésében, háttér fejlesztéseinkben vettek részt programozói tudásukkal.

– November 14-én a Gépház c. műsorunkkal élőben jelentkeztünk be a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciájáról (LESEK), a 6 órás műsorfolyam egyedisége miatt nagy érdeklődést váltott ki az érintett látássérültek körében. Vendégünk voltak az előadók, a szervezők, a résztvevők, ill. Szalóczi Pál rádiós személyiség (a rendezvény fővédnöke).