2016. évi beszámolónk

A 2016-os évet szakmailag újfent jónak ítélhetjük, hiszen új önkéntesekkel bővült csapatunk, így a megkezdett szakmai feladatainkat továbra is eltudjuk látni. Sajnos anyagilag még mindig nem tudunk helyre rázódni, de reménykedünk és köszönjük önkénteseinknek a sok ránk fordított munkaórát, ezzel is tudjuk segíteni a fogyatékos ügyet!

– A VGYKE és LÁRKE (látássérültek szervezetei) számára továbra is nyújtunk teljes körű web- és online-szolgáltatást szervereinken támogatásként.

– Október 23-án Kovács Ádám szerkesztőnk az android-blind.hu oldalt mutatta be aNeumann János Szakgimnázium diákjainak, mely az Android-os mobiltelefonok vakos használatáról igyekszik segítséget nyújtani az érdeklődőknek. Az előadás keretein belül a beszélő mobiltelefont is bemutatta önkéntesünk.

– A doit.hu csapata segítségével biztonságosabbá tettük szerverünket, így gyorsabb, hatékonyabb szolgáltatásokat tudunk nyújtani saját és más nonprofit szervezetek számára. Ez úton is köszönjük a doit.hu támogatását!

– November 16-án a LESEK (www.lesek.hu) konferencián vettünk részt, mely rendezvényt a kezdetektől fogva támogatjuk. Az idei évben nemcsak a rendezvény hangosítását és interjúk készítését vállaltuk, hanem élő közvetítés formájában külön hangcsatornán hallhatták az érdeklődők a teljes előadás sorozatot a nap folyamán. Több ajándékot is osztottunk a külön Hobby Rádiós standunkon, valamint Kovács ádám önkéntesünk az android-blind.hu oldalról tartott bemutatót.

– December közepétől egy régebbi projektünket igyekeztünk felújítani a Vakok Iskolájának tanulói segítségével, közülük került ki az oldal önkéntes „főszerkesztője” is. Az audiojatekok.hu a látássérültek számára igyekszik olyan játékokat bemutatni és letölthetővé tenni, amely ingyenesen elérhető és játszható a képernyőolvasó szoftverek segítségével is.