2011 évi beszámoló

– Április 30-án a Zeg-zug Gyermekház és a Vakrepülés Színtársulat „Rejtett világ” c. közös rendezvényén látássérült zenészek, előadók léptek fel. A rendezvény műsorvezetői rádiónk zenei szerkesztője és főszerkesztője voltak. Az egész délutánt betöltő rendezvényről hangfelvételt készítettünk és töbször is vágott formában adásba szerkesztettünk.

– 2011. júliusában elfogadta az érvényben lévő törvény szerinti lejelentési kötelezettségünk alapján az NMHH., hogy rádiónk a www.hobbyradio.hu web-oldalon hírportálként üzemel.

– Július 18-án írtuk ki pályázatunkat, melyet egy látássérült fiatalember adományaként felajánlott szoftver hozzájutása érdekében jelentettünk meg.
A PDC (személyi dokumentációs központ) program egy teljes körű, látássérültek számára is akadálymentesen használható szoftver, mely segítségével bárki könnyen kezelhetővé tudja tenni otthoni költségvetését, személyes információinak struktúrált változatát.
– augusztus 4-7-edike között Csehországban járt önkéntes munkatársunk a Turizmus Zrt.

– aug. 12-21. között rendezték meg a XVI. Summerfest – folklór nemzetközi találkozót Százhalombattán, Tökölön és …
Rádiónk a rendezvény egyik médiatámogatójaként programajánlóval és rádiós szpottal segítette a találkozó népszerűsítését, valamint a jelenlévő civil szervezetekkel készített anyagokat is sugároztuk.

– Okt. 15-én Miks Csabi

– Október végén internetes megjelenésünk hosszabb ideig szünetelt, majd november 14-én a Drávanet segítségével és önkéntes segítők munkája révén újra üzembe ált.

– Október végén alapítványunk négy hónapos médiaismereti tanfolyamot
szervezett látássérült személyek számára.

A tanfolyamon a résztvevők a rádiózáshoz és az újságíráshoz
elengedhetetlenül fontos alapismereteket sajátították el:
– médiaelméleti és média történeti alapismeretek,
– média műfajok:
*hír,
*hírszerkesztés,
*hírblokk készítés,
*különböző hír szerkezetek elsajátítása,
*tudósítás,
*interjú,
*riport,
*publicisztikai műfajok: jegyzet, glossza.

Megismerkedtek továbbá:
– Alapvető marketing- és reklámkommunikációs ismeretekkel,
– Beszédtechnikai alapismeretekkel,
– hangszerkesztő alkalmazások használatával
– Műsorvezetési technikákkal.

A tanfolyamon résztvevő oktatók/tanárok alapítványunk önkéntesei és a Csantanet Rádió (Vajdasági magyar nyelvű rádió) munkatársai voltak. A tanfolyam oktatói a szakmában jártas, gyakorlatban is szakmájukat művelő szakemberek.